ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

'Els museus donen joc ', llibrets perquè els joves i infants aprenguin i es diverteixin als museus

www.andorradifusio.ad

A partir d'ara el públic més jove té una nova manera de conèixer més de prop la història que representen els museus i les tradicions a través d'uns llibrets per jugar i aprendre amb els membres de la família Valira.

El padrí Manel ens condueix per les curiositats, mots encreuats, endevinalles i la resta de jocs que es relacionen amb la Casa de la Vall per saber què és un conseller, quin lloc ocupa dins l'arc parlamentari o les parròquies representades en l'armari de les Set Claus.

"Els museus donen joc" és la col·lecció de vuit publicacions que s'han fet, una per cada museu i que presenta un membre de la família Valira. És una manera d'apropar els museus i la història d'Andorra al públic d'avui i del demà a través d'un recurs pedagògic i "també és un complement per als docents, que visiten els museus amb els alumnes i serveix per adaptar les visites en forma de taller", explica la ministra de Cultura, Sílvia Riva. Al final, el que es busca és que la iniciativa per fer una activitat familiar i cultural neixi també del nen o nena.

El 2019 les visites als museus han crescut un 6,5%, en part, gràcies a les activitats programades i a les escolars. La responsable de Museus del Govern, Marta Planas, explica que la major part del públic és nacional, tot i que l'activitat estigui promocionada a fora. Del març al juny és l'època de màxima afluència escolar.

Entre els més visitats el Museu Fàbrica Reig encapçala la llista amb més de 21.600 visitants i que en guanya prop de 4.000 respecte l'any anterior. El segueix Casa de la Vall amb més de 19.000 i el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany que amb 2.000 visites de més se situa en la banda de les 16.000.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Josep M. Galilea

Comparteix:

3.80.160.29