ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La música ibèrica protagonitzarà l'actuació de l'organista Luis Pedro Bráviz al Festival d'orgue

www.andorradifusio.ad

El saragossà Luis Pedro Bráviz actuarà al Festival Internacional d'Orgue aquest dimecres a la Massana. Ho farà amb un concert ibèric amb peces de compositors com Antonio de Cabezón, que va fer escola a l'Aragó on avui dia encara es conserven orgues ibèrics per als quals es van crear moltes de les peces del concert.

Antonio Cabezón va ser un dels grans iniciadors i màxims exponent de composicions per a orgue espanyol.

Quasi cinc segles després la seva música sonarà a l'orgue de la Massana gràcies a l'organista i també compositor Luis Pedro Bráviz, que aquest dimarts ha provat el repertori a l'orgue de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana.

Pablo Bruna de l'escola de Daroca; Jusepe Ximénez de l'escola saragossana; Correa de Arauxo, de l'andalusa, i Francisco Cabanilles, de la valenciana. Peces entre els segles XVI i XVII

L'organista Luis Pedro Bráviz ha explicat que es tracta de música programàtica, "peces que narren com seria una batalla des del punt de vista musical". Un repertori que acull diversos gèneres com ara tientos i danses amb les seves variacions, "una mostra del que era la música de l'època".

Joaquín Lois va ser l'encarregat de construir l'orgue de la Massana inspirat en els orgues ibèrics de l'època que segons l'organista és ideal per a un repertori que ha tocat diverses vegades a l'Aragó, una de les zones amb un patrimoni més ric en aquest instrument, ha assenyalat Bráviz.

En aquest sentit, l'organista també ha remarcat que el tipus d'orgue condiciona la selecció del repertori i que "és fonamental atendre les característiques de l'instrument que has de tocar".

El concert serà a dos quarts de deu de la nit amb reserva al correu info@amicsdelsorgues.com.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.226.241.176