ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Músics de la JONCA i joves ballarins fusionen música barroca i dansa contemporània en una nova iniciativa

www.andorradifusio.ad

Aquests dies la Fundació ONCA prepara una nova iniciativa, "JONCA en dansa", protagonitzada per músics de la JONCA i joves ballarins del país. El treball es compartirà a les xarxes socials aquest juny i vol afegir-se a la campanya #JoSumpoPerAndorra.

Els joves participants del projecte estan assajant aquests dies des de casa seva. El resultat de la iniciativa s'oferirà el mes de juny a les xarxes perquè tothom en pugui gaudir.

El comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, s'ha encarregat d'instrumentar l'obra "Premier Air des Matelots" de l'òpera "Hippolyte et Aricie", de Jean Philippe Rameu.

L'objectiu, diu, és " crear una experiència de contrast". "Hem volgut agafar, d'una banda, música barroca antiga francesa (música de principi del segle XVIII) amb tot el que implica a nivell interpretatiu i de concepció de llenguatge musical, i l'hem contrastat amb coreografies modernes-contemporànies de dansa".

Pel que fa a la dramatúrgia, el ballarí Xavier Pérez planteja el dilema d'aixecar-se del llit cada matí, tenint en compte que amb el confinament la situació és més complexa.

El projecte audiovisual vol plasmar aquest repte que acabarà amb la decisió d'obrir la finestra i respirar l'aire d'un nou dia.

La JONCA estarà formada per cordes, flautes, clarinets, guitarra barroca i percussió i en aquesta ocasió es compartirà escena virtual amb quatre joves ballarins, alumnes de l'Escola Líquid Dansa.

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides per: ONCA
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

23.21.4.239