ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Naomi Kawase, cineasta: "És important incloure totes les veus i que tinguin l'escenari que mereixen"

www.andorradifusio.ad

Naomi Kawase, cineasta japonesa, visita per primera vegada el Principat. Després de gairebé 24 hores de viatge va arribar per rebre el premi a la promoció internacional de la creació catalana en el marc del premis de la Fundació Ramon Llull. Un equip d'RTVA ha pogut entrevistar-la i en el marc de la conversa, la cineasta ha ressaltat que Andorra li recordava la seva ciutat natal, Nara, i que en un futur hi tornaria. 

Naomi Kawase és una prestigiosa cineasta japonesa. És directora del Festival Intenacional de Cinema de Nara, la seva ciutat natal. Es tracta d'un projecte que va crear per donar visibilitat a les noves generacions de cineastes arreu del món. 

Per ser dona i voler començar en el món del cinema, Kawase va notar que era essencial comptar amb un espai com aquest. És per això que va intentar "donar veu a les cultures menys escoltades", afegint que "és aquí on em vaig adonar de les semblances entre Nara i Andorra, i tot això fa que li vulgui donar més pes". 

L'any 2020 va posar el focus en el cinema català dirigit per dones, programant 5 llargmetratges al festival. Abans de la programació va voler fer entendre a la gent de Nara com és la cultura catalana a través del menjar. 

La cineasta explica que "a Nara no entenen la cultura catalana. Els vaig fer menjar productes típics catalans per poder portar la cultura cap al Japó. M'hauria agradat que haguessin pogut interaccionar i conèixer algú per  intercanviar cultures. Però tot plegat és només l'inici. Hem plantat la llavor i ara cal seguir creixent junts en aquesta línia". 

Kawase ressalta que "el món és gran i hi ha moltes veus, però no a totes se les escolta. És important incloure-les i que tinguin l'escenari que mereixen". En aquesta línia, reivindica que "la gent ha de conèixer que vivim en un planeta bonic i divers". 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: