ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Naturland serà autosuficient energèticament gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

www.andorradifusio.ad

Naturland instal·larà plaques fotovoltaiques que cobriran el consum elèctric del parc. Serà possible gràcies al conveni signat aquest dijous al matí amb Mútua Elèctrica. El projecte serà realitat enguany.

El conveni signat aquest matí entre Mútua Elèctrica i Naturland, per un període de 25 anys renovable com a màxim 42, servirà per implantar un sistema fotovoltaic als aparcaments, tant a la cota 1.600 com a la cota 2.000, que cobrirà totalment el consum elèctric del parc.

El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral ha afirmat que cada zona d'estacionament permet cobrir les necessitats de cada cota. "Tan a la cota 1.600, amb la cobertura dels aparcaments de la cota, cobreix el que necessita la cota. A l'igual que a la cota 2.000, el que genera la cobertura de l'aparcament, també cobreix, el consum de la cota 2.000."

Les plaques quedaran instal·lades en marquesines i es completaran amb 12 carregadors per a vehicles, sis a cada pàrquing. Si es compleixen els terminis previstos el projecte serà plenament operatiu aquest mateix any. Així ho destaca el president de la Mútua Elèctrica, Joan Albert Farré: "el temps d'execució de l'obra entenem que ha de ser durant aquest any."

El cost és d'1 milió i mig d'euros, aportats per Mútua Elèctrica, i la repercussió per a Naturland en instal·lacions per millorar l'eficiència energètica se situa al voltant dels 50.000

Informa: Joan Antoni Sarmiento 
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix: