ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Naturlàndia dobla el dèficit el 2020 i acumula 20 milions d'euros en pèrdues

www.andorradifusio.ad

Naturlàndia està en una situació crítica. El 2020 va doblar les pèrdues respecte a l'exercici anterior: més de 2 milions. Així ho reflecteix l'auditoria de CampRabassa, la societat explotadora de l'ecoparc. Les pèrdues acumulades en els catorze anys d'existència són de 20 milions d'euros.

A Naturlàndia continua el degoteig de pèrdues, segons avança l'auditoria del 2020 que ha estat lliurada als accionistes i que caldrà aprovar en la junta que tindrà lloc a final d'aquest mes.

L'any passat l'ecoparc va tancar l'exercici amb un dèficit de 2,2 milions d'euros, xifra que significa el doble que el 2019. A més, en aquest apartat destaca el deute amb el Comú, que supera els 9 milions d'euros i amb els proveïdors. Aquest últim apartat també ha experimentat un creixement important que se situa en prop d'un milió d'euros.

Altres conceptes, com les obligacions amb els bancs en préstecs que se situen en 7,8 milions d'euros, també suposen un afegit al llast que acumula des de fa anys Naturlàndia i que no ha fet més que augmentar amb el temps.

Fa anys que s'alerta sobre la insostenibilitat d'aquesta realitat. Ja el 2015 els auditors de CampRabasala alertaven que la situació econòmica de l'ecoparc era causa de dissolució de la societat, atenint-se als criteris estrictes que fixa la normativa vigent sobre societats anònimes.

L'any passat les restriccions de mobilitat per la pandèmia va agreujar el panorama, amb la caiguda de més del 35% de visitants. Per intentar capgirar la situació, fonts del consell d'administració ja van avançar que presentarien davant la junta d'accionistes un pla de reestructuració financera que entre altres punts preveu renegociar els préstecs amb les entitats bancàries.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

35.173.234.169