ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La necessitat d'habitatge i aparcaments i les crítiques cap a grans projectes com les fonts de la plaça de la Rotonda centren el debat territorial d'Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

El tercer debat territorial de les eleccions generals va estar protagonitzat aquest divendres al vespre pels quatre candidats d'Andorra la Vella. Va destacar la necessitat de regular els preus de l'habitatge i fer créixer els aparcaments, però també es van sentir intenses crítiques cap a grans projectes defensats per la candidata de Demòcrates i Liberals i excònsol de la parròquia, com les fonts de la plaça de la Rotonda, el multifuncional o el telefèric de Carroi. 

A falta de poca estona per començar, canvi d'última hora. La candidata d'Andorra Endavant, Elisa Muxella, no va poder assistir al debat i ho va fer el seu company Dídac Tomàs. Des de l'inici, ja es va viure un frec a frec constant del candidat de l'aliança socialdemòcrata cap a la representant de Demòcrates i Liberals, per exemple, davant la necessitat d'incrementar el salari mínim en l'actual context d'inflació i que l'habitatge sigui una prioritat apostant per la inversió pública

Parlant d'inversió, des de Concòrdia es va reiterar la proposta d'aturar temporalment la inversió estrangera en immobles, una pausa que Marsol descarta proposant una taxa que s'invertiria en la matèria. Ampli consens, això sí, per crear un ministeri de l'habitatge i debatre al voltant de la sostenibilitat de les pensions. En clau parroquial, pluja de crítiques cap a les fonts de la plaça de la Rotonda

"M'agrada molt tenir un país amb restaurants cars, casinos luxosos i fonts lluminoses que ens costaran uns cinc milions d'euros senyora Marsol. El que no m'agrada tant és que una gran part de la nostra societat no pot gaudir d'aquest país tan meravellós que tenim."
Dídac Tomàs- candidat d'Andorra Endavant 

"Que s'inverteixin parts dels diners en estatitzar la font d'Andorra la Vella doncs aquí no sé jo si és una inversió que realment necessitem, tenint en compte que les prioritats econòmiques i socials tiren cap a un altre costat."
Martí Alay- candidat de Concòrdia

"Aquests quatre milions d'euros estarien molt més invertits en tota la gent que gaudiria de la plaça del Poble." 
Conxita Marsol- candidata de Demòcrates+Liberals 

Crítica també cap al multifuncional

"Aquest multifuncional que tant estan d'acord Demòcrates i PS nosaltres ens sembla, de moment, una inversió fora de lloc en aquest país."
Martí Alay- candidat de Concòrdia

Tot i estar d'acord amb el projecte, Miró creu que és prioritari millorar la mobilitat i fer créixer els aparcaments. I parlant de grans projectes, també va recordar a Marsol que l'oposició del comú encara espera detalls del cost dels estudis sobre el telefèric de Carroi. 

"Per què va quedar desert el projecte?"
Joaquim Miró- candidat de PS SDP + 

"Perquè no es va presentar cap empresa."
Conxita Marsol- candidata de Demòcrates+Liberals

"No devia ser tan interessant."
Joaquim Miró- candidat de PS SDP +

"Era interessant des del meu punt de vista si ens haguéssim quedat a Carroi, però volent anar fins a Pal es doblava la inversió i era molt més difícil. Al final ho hem perdut tot, però crec que hi podrem tornar."
Conxita Marsol- candidata de Demòcrates+Liberals

I en clau social, ajudes a les guarderies, per una banda, i ajudes per la gent gran per l'altra, per exemple, amb més places als centres sociosanitaris i habitatges tutelats. 

Recupera el debat sencer aquí.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix: