ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Neguit entre els empresaris per l'aplicació del CDI amb França

www.andorradifusio.ad

El sector empresarial té dubtes sobre la data d´aplicació del CDI amb França, sobretot pel que fa a l'impost de la renda dels no residents. Així ho constaten alguns economistes, que aclareixen que tot i que el text va entrar en vigor al juliol, a la pràctica serà efectiu el proper exercici fiscal, és a dir, a partir de l´1 de gener del 2016.

El CDI amb França està en vigor des d´aquest mes. Tot i així, alguns economistes han rebut el neguit de sectors empresarials que no tenen clar quan es poden beneficiar del conveni a la pràctica. Segons indiquen, l´aplicació serà efectiva el 2016.

El principal dubte té a veure amb si els empresaris han de continuar aplicant les retencions a empreses franceses en concepte d´impost de la renda dels no residents. Tant Faubert, que afirma que afirma que "el text no està redactat de manera molt clara",  com el Govern deixen clar que caldrà seguir fent aquesta retenció fins a l'1 de gener. El director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha explicat que des de l'executiu es té prevista una campanya d'informació amb fullets informatius i a través del web sobre les característiques bàsiques i l’aplicació dels convenis de no doble imposició.

Segons Faubert, cada cop hi ha més empreses interessades en les possibilitats que obren els CDI, tant el vigent amb França com el signat amb Espanya.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: Josep M. Garcia   Locució: Xavi Bonet

Comparteix: