ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Neix Cultura Activa, una associació per promoure la cultura i la llengua catalana

www.andorradifusio.ad

Neix Cultura Activa, una associació per promoure la cultura i la llengua catalana. L'agrupació compta amb 150 persones associades i es troba agermanada amb Òmnium Cultural. Destaquen que s'ha de refer la llei actual de l'ús del català per no vulnerar els drets dels catalanoparlants. 

L'ús de la llengua catalana va en decadència, fins i tot pot estar en perill, ara bé la presidenta de Cultura Activa, Maria Cucurull, no vol ser pessimista i quedar-se de braços plegats, per això diu que "si nosaltres estimem la llengua catalana el que hem de fer és accions, iniciatives i promoure activitats per revertir la situació."

Per això neix Cultura Activa, una associació agermanada amb Òmnium Cultural per defensar els drets dels catalanoparlants, que compta amb unes 150 persones associades. "Totes tenim una mateixa inquietud: treballar per promoure la cultura i la llengua catalana aquí Andorra", assegura Cucurull.

Des de l'associació destaquen que la llei de l'ús del català s'hauria de refer per adaptar-la a la realitat i el context actual. I demanen: "que s'hi inclogui per exemple quina ha de ser la situació del català a internet. Què han de fer les empreses a l'hora de fer les pàgines web o de fer publicitat a la xarxa. Arriben noves universitats de fora, no es demana requisit de català. A l'Escola Andorrana es fan dues hores de català, és molt poc".

Consideren que hem fet prescindible la llengua i per això falta conscienciar-nos que ha de ser necessària

Informa: Neus Vila
Imatges: Eric Escabias

Comparteix: