ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Neixen per primera vegada dos linxs i quatre llops a Naturlàndia

www.andorradifusio.ad

El parc d'animals de Naturlàndia està de celebració pel naixement d'una llopada i de dos linxs. Feia temps que els esperaven.

El Doraimon i la Misifu, nom amb què van batejar els dos linxs boreals que ara mateix hi ha a Naturlàndia, han estat pares per primera vegada de dos petits felins.

L'època d'aparellament és entre gener i març i el temps d'embaràs és d'uns dos mesos. En néixer han passat un temps amb la mare en què el jocs els ajuda a aprendre a caçar.

Ara fa uns dies els han incorporat el pare al tancat per adaptar-se a la convivència ja que de petits els podria matar.

Fins ara els linxs no havien criat ja que eren tres, però la marxa del tercer ha fet que la parella es consolidés com a dos exemplars 'alfa' com denominen les parelles vàlides per criar.

A banda dels dos linxs el parc també celebra el naixement de quatre llobatons que de moment no es poden veure ja que es troben en una zona de reserva.

La primera família de llops al parc, femella i mascle alfa i els petits, es troben apartats de la resta per evitar que els ataquin per una qüestió de dominació.

De moment només reben visites del personal del parc i de les nostres càmeres. El director d'operacions de Naturlàndia, Manuel Roble, ha explicat que tenien la intenció que criessin des del 2015. Els animals es troben separats per facilitar la convivència. Afegeix que a partir dels tres mesos han de tenir totes les vacunes, desparasitar-los i posar-los un xip.

S'espera que els llobatons es puguin veure a partir del setembre amb els ossos i altres atractius del parc.

Informa:Rosa Alberch
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.231.220.225