ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els nens d'Andorra la Vella proposen màquines per reciclar plàstic a canvi de descomptes

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha iniciat el quart Consell d'infants amb la sessió constitutiva. Pantalles informatives i màquines de reciclatge que ofereixin vals de descompte en aparcaments i el transport públic són algunes de les idees presentades per alumnes dels sis centres escolars de la parròquia. La cònsol major ha destacat l'alt nivell de les propostes.

Els infants tornen a ser els protagonistes a la sala del consell del comú d'Andorra la Vella. La sessió constitutiva del quart Consell d'infants ha servit per nomenar els dos representants dels sis centres educatius de la parròquia, aprovar el calendari de treball i presentar les noves propostes que s'hauran de treballar fins al maig a les escoles i que es debatran el juny.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha posat en relleu l'alt nivell de les idees. Opina que "han demostrat que el sistema educatiu del país funciona molt bé, que tenim uns infants molt motivats, que s'expressen molt bé i tenen propostes mediambientals i tecnològiques fabuloses".

Zones esportives per a nens i gent gran, campanyes per promoure una vida saludable, un espai recreatiu per a més grans de nou anys i casetes per a gats i ocells són algunes de les propostes presentades.

És la primera vegada que alumnes del British College hi prenen part. Han proposat la col·locació de pantalles digitals per informar als turistes "que els ajudin a situar-se", ha explicat l'alumna Alicia Figueredo.

Per la seva part, l'escola andorrana ha plantejat la instal·lació de màquines de reciclatge d'envasos de plàstic que oferirien vals de descompte per als aparcaments i el transport públic. L'alumna Anna Gómez diu que van veure com "a Roma aquestes màquines et donaven diners quan hi posaves el plàstic i ho hem canviat per descomptes".

Un espai cobert dedicat a l'oci i d'altres activitats segueix sent una de les propostes més demanades. Conxita Marsol afirma que el comú ja té una sala disponible a Ciutat de Valls i que s'han començat a fer les reformes interiors per adapatar-la en un espai intergeneracional.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

3.214.184.223