ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La neu arriba a totes les cotes i obliga a portar equipaments a tot el Principat

www.andorradifusio.ad

Les previsions s'han acomplert i la nevada a arribat a totes les cotes, emblanquinant també les parròquies centrals. Mobilitat ha activat la fase groga a tot el Principat que ha generat complicacions a la xarxa viària.

Jornada tenyida de blanc a les parròquies centrals. En un cap de setmana amb molts visitants, en general els turistes han acollit de manera molt positiva la nevada. A les carreteres la policia aturava aquest diumenge al matí els vehicles al final de l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella, ja que sense cadenes o pneumàtics de contacte no es podia pujar la carretera de l'Obac. Alguns conductors estaven alertats i no els ha agafat la nevada per sorpresa. Les fundes de tela són més ràpides de col·locar, les d'acer més efectives, però suposen tot un repte per als debutants.

D'altra banda, els carrers del centre estaven plens de turistes. La neu ha deixat una estampa encara més nadalenca. Alguns han renunciat aquest diumenge a l'esquí, però han trobat la manera de passar l'estona fent ninots de neu, jugant amb trineus i amb boles de neu. Tot plegat, ha beneficiat els comerciants del principal eix.

De cara a les properes hores, caldrà seguir de prop l'evolució de l'estat dels carrers i les carreteres per la possible aparició de glaç als vials i caiguda de neu de les teulades.

Aquesta pertorbació portarà neu durant tot el dia i la nit i també durant el matí d'aquest dilluns. Seran més continuades al nord i poden arribar a deixar gruixos de fins a 30 centímetres als 2.000 metres, 20 centímetres als 1.500 i 8 a la resta del país. També cal tenir en compte que poden donar-se ràfegues de vent importants.

Davant aquesta situació, Protecció Civil i Mobilitat demanen evitar desplaçaments interns i anticipar trajectes. Així també es recomana limitar i extremar les precaucions en les activitats a l'exterior i sortides de muntanya.

Informa: Anna Mata-Cesc Sanjuan-Neus Toro
Imatges: Pere Besolí-Arnau Gaya
Imatges cedides: Laura Massegú-Ariadna Guiu

Comparteix: