ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El nombre d'aturats baixa el juliol per segon mes consecutiu

www.andorradifusio.ad

L'estiu ha començat amb un descens en el nombre d'aturats. Les dades d'Estadística de juliol confirmen el segon mes de baixada en el nombre d'inscrits al servei d'Ocupació que, això sí, continuen sent més que ara fa un any.

Després d'una mala primera meitat de l'any, amb increments encadenats de gener a maig del nombre d'aturats, juny i juliol han trencat aquesta tendència.

El mes passat el nombre de desocupats es va reduir en una trentena. Malgrat tot, encara queda lluny de la xifra de l'any passat per aquestes dates, quan només n'hi havia 361.

Destaca que de tots aquests ciutadans a la recerca de feina, la gran majoria fa més de deu anys que resideixen a Andorra. De fet, més de la meitat en fa més de vint. Tres de cada quatre són de nacionalitat andorrana o bé espanyola i la franja entre els 40 i els 60 anys és, de llarg, la més afectada.

D'altra banda, una vintena de persones reben la prestació econòmica per desocupació involuntària, el doble que ara fa un any.

Pel que fa a l'oferta de llocs de treball del servei d'Ocupació, baixa en 60 respecte del juny. Un descens encara més acusat si ens fixem en els que s'oferien l'any passat, quan s'acostaven al miler. El novembre del 2018, el nombre de llocs de treball disponibles al servei s'havia arribat a enfilar fins a 1.300.

Juliol tanca també amb 27 noves contractacions gràcies als diferents programes públics de foment de l'ocupació.

Informa: Jordi Cama 
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.214.224.224