ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El nombre d'aturats puja prop d'un 10% en un any i se situa en es situa en 394 persones

www.andorradifusio.ad

El nombre d'aturats a l'agost era de 394 persones, xifra que representa una pujada de prop d'un 10% respecte del 2018. Per altra banda, al juny hi havia uns 37.000 assalariats, un 1,4% més que l'any anterior.

El departament d'Estadística ha publicat la xifra de persones en recerca d'ocupació que a l'agost va ser de 394, xifra superior a les 359 del mateix mes de l'any anterior.

Hi ha un nombre similar d'homes i dones i la majoria dels inscrits són de nacionalitat andorrana, seguida dels espanyols. S'ha de destacar que el gros dels aturats registrats tenen 40 anys o més.

També s'ha de ressaltar que en aquest període ha pujat de 10 a 22 les persones que reben la prestació econòmica per desocupació involuntària.

Un 1,4% més d'assalariats

Estadística també ha donat a conèixer que el nombre d'assalariats al juny era de 37.438 persones, xifra que suposa un increment d'un 1,4% respecte de dotze mesos abans.

La xifra d'assalariats puja en gran manera en les activitats immobiliàries i serveis empresarials i la construcció. En canvi va a la baixa clarament el nombre d'empleats del sector financer i de l'hoteleria.

Finalment, al juny es van gastar 79,3 milions d'euros en salaris, una dada una mica més elevada, un 1% més, aproximadament, que un any abans.

Informa: Pere Moliné

 

Comparteix:

3.214.224.224