ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Nombrosa concentració ciutadana per protestar contra les noves lleis laborals

www.andorradifusio.ad

Prop d'un miler de persones s'han concentrat aquest dilluns per protestar contra les lleis laborals aprovades pel Consell General, ara fa dues setmanes. S'han aplegat a l'avinguda Meritxell per denunciar les condicions laborals, l'increment del preu dels lloguers i les pensions.

La concentració ha estat convocada per sindicats, com la Unió Sindical d'Andorra, el Sindicat Andorrà de Treballadors, el Sindicat de l'Ensenyament Públic, el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General, partits polítics, com el PS o Podem Andorra, o entitats socials, com Acció Feminista o Stop Violències.

Durant la concentració s'han cridat consignes com "els residents tenim dret a veu", "tots som Andorra", "ni un pas enrere" o "només volem una vida digna".

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, qualifica la concentració de "tot un èxit". "Ara el que cal és que totes les persones que han estat aquí ho expliquin quan arribin al seu lloc de treball i que s'estengui com una taca d'oli el missatge que hem de lluitar pels nostres drets i que ja n'hi ha prou que ens trepitgin", ha manifestat.

Un per un, els organitzadors de la concentració han llegit el manifest encoratjant al públic.

Des dels sindicats asseguren que les mobilitzacions continuaran i no descarten fer una altra vaga coincidint amb la votació de la llei de la funció pública al Consell General.

Ubach remarca que "tot això ha de canviar" perquè "no podem esperar tres anys, com diu Espot (en referència a les mesures urgents dels lloguers)". "D'acord que no té una vareta màgica, però nosaltres sí la tenim. Es diu sortir al carrer, reivindicar els drets i que en les pròximes eleccions el govern de DA no sigui el més escollit".

També han aprofitat l'ocasió per recollir signatures per les ILP de responsabilitat política i per canviar la llei electoral.

Informa: L.Massegú/H.Romance
Imatges: R.Calvo/A.Romagosa

Comparteix: