ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Només una dotzena dels setanta taxistes manté l'activitat

www.andorradifusio.ad

El sector del taxi ha vist fortament reduïda l'activitat a causa de la crisi sanitària. Dels setanta professionals habituals, aquests dies només en circula aproximadament una dotzena. Es mostren preocupats pel futur d'una situació que creuen que els afectarà molt de temps. 

Les parades de taxis han canviat força d'aspecte des que va començar la crisi sanitària. Dels setanta professionals que treballen habitualment, repartits en tres associacions, aquests dies només ho fa una dotzena. Les restriccions de mobilitat han fet que els serveis s'hagin reduït al mínim i la majoria dels taxistes ha decidit quedar-se a casa. "Estem cinc o sis treballant amb prou feines, perquè és donar un servei a gent que ha d'anar a l'hospital, un servei mínim, perquè si no, tampoc no hi estaríem", explica el vicepresident de l'Associació de Taxistes, Marcio Pereira.

Des del Govern se'ls ha fet arribar un seguit de recomanacions i mesures que han de complir, referents a la neteja de les superfícies de contacte dels vehicles o de la distància que han de mantenir amb els clients.

Pel que fa a l'afectació econòmica, la majoria dels treballadors del sector són autònom i esperen "agafar-se a les mesures que ha posat el Govern per als autònoms, descomptes a la CASS, crèdits tous, si podem...", preveu Pereira.

En alguns casos també han pres mesures internes, com l'eliminació de la quota mensual que paguen els membres de l'Associació de Taxistes, però veuen el futur amb preocupació fins que es torni a "engegar" tot.

Molts professionals esperaran fins que s'aplani la corba de contagis per tornar a agafar el vehicle i esperen que el Govern els faci arribar quan sigui possible mascaretes, guants i gel desinfectant.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

35.168.112.145