ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El nou centre comercial a l'actual aparcament del Fener, pendent dels permisos d'obra

www.andorradifusio.ad

L'aparcament del Fener canviarà de cara les pròximes setmanes. Els propietaris dels terrenys projecten un centre comercial i només estan a l'espera de rebre els permisos d'obra, que preveuen per al mes vinent o l'abril. Els treballs tindrien una duració aproximada de 36 mesos.

Els propietaris dels terrenys on s'ubica l'aparcament del Fener, a Andorra la Vella, van anunciar l'any 2017 que projectaven construir-hi un centre comercial. Ara ja han posat fil a l'agulla i, segons fonts properes a la propietat, només estan pendents dels permisos d'obra per començar l'actuació. Esperen rebre'ls el mes vinent o com a molt tard a l'abril.

El projecte ha variat i ja no es tractaria d'un espai obert com La Roca Village, com es va dir en el seu moment, sinó un centre comercial clàssic, amb quatre plantes comercials i quatre d'aparcament, amb capacitat per a 850 places.

La cònsol major, Conxita Marsol valora positivament la iniciativa i destaca "la importància d'una inversió així a la parròquia". "Genera llocs de treball, il·lusions i mostres de confiança en el país i en el futur d'Andorra", ha dit posant en relleu "l'aparcament d'inversió privada".

La previsió és que les obres durin 36 mesos. El comú ja ha rebut el 15% de la cessió del terreny, 1.600 metres quadrats en total, i estudia què hi farà. Marsol diu del terreny que "dona joc i possibilitats de fer moltes coses, utilitzar-lo o intercanviar-lo".

Mentre durin les obres, i per no agreujar la pèrdua de places d'aparcament, que serà de prop de 250, es mantindrà obert el Fener 2, amb 105, i es compta amb el Valira (al costat de la Dama de Gel), amb 215 places.

L'actual pàrquing del Fener és una de les entrades a la zona de Prada Ramon, que el comú vol reactivar amb la intenció de guanyar espai per als vianants i revitalitzar l'activitat comercial. També clau per a aquest objectiu serà la connexió de l'avinguda Meritxell amb Prada Ramon amb la urbanització dels voltants de les noves oficines d'Andorra Telecom, on s'havia de construir l'edifici The Cloud.

Informa: Sergi Cano-Joel Romero
Imatges: Marta Pons 

Comparteix:

18.204.2.190