ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La nova campanya de la Policia evidencia que molts conductors no coneixen el nou codi de circulació

www.andorradifusio.ad

Tenir la ITV al dia, portar el cinturó de seguretat cordat als seients del darrere i evitar l'ús del mòbil al volant. Aquests són els tres grans eixos de la campanya que va encetar dilluns la Policia. Una campanya que, de moment, ha constatat que hi ha molta gent que desconeix el nou codi de circulació. 

L'ús del telèfon mòbil al volant és una de les infraccions més habituals entre els conductors del país. Una pràctica que ha provocat els darrers anys un augment important de la sinistralitat a les carreteres.

La Policia va engegar dilluns una campanya pensada, sobretot, per informar sobre el perill que comporta aquest tipus de conducta a la xarxa viària. 

L'agent Noel Hidalgo apunta que es tracta de mals hàbits del dia a dia. Una cosa que fa que "augmenti moltíssim la sinistralitat a les carreteres". 

La ITV i l'ús del cinturó al darrere són altres obligacions que ara se sancionen amb multes de fins a 200 euros. Des del cos de Policia es destaca que encara hi ha molta gent que no coneix el nou codi de circulació. És per això que s'ha deixat un mes de marge per informar i conscienciar de la necessitat d'un canvi d'hàbits. 

En aquest sentit, Hidalgo creu que la gent prendrà més consciència quan tinguin dues o tres sancions. "Això els farà canviar la seva actitud al volant".

La campanya s'allargarà encara 10 dies més, fins al diumenge 24 d'octubre.

Informa: Òscar Serrano -  Roser Puigbò
Locució: David Domingo

Comparteix: