ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La nova junta del sindicat de duaners es reunirà amb tots els candidats per la manca de personal

www.andorradifusio.ad

El Sindicat de Funcionaris de Duana ha fet aquest dilluns una assemblea general per escollir els nous representants de la junta. Joan Pau Cuberes repeteix com a secretari general i es renoven la resta de membres. La manca de personal i la millora de condicions continuen sent motius de preocupació.

El Sindicat de Funcionaris de Duana mostra preocupació davant la manca de personal que pateix el departament i que aquesta no serà subsanada, almenys de manera imminent, ja que dels tretze candidats presentats a les proves d'accés tan sols tres les haurien superat.

El secretari general del sindicat, Joan Pau Cuberes, recorda que "perquè pugui funcionar feien falta 44 agents, que l'any 2010 hi eren. Actualment hi ha 32 agents que fan aquests torns, comptant caps de setmana i nits. Falten 14 persones. És cert que han d'entrar-ne 10 però estem tapant forats", denuncia.

Recorda que la manca de personal afecta directament el servei que rep l'usuari amb una qualitat menor en l'atenció al declarant i un augment del temps d'espera.

L'assemblea d'aquest dilluns ha servit a la nova junta per plantejar el full de ruta abans de les eleccions. "Hem decidit trobar-nos amb tots els partits polítics, tots els set o vuit que hi haurà, i la línia serà bàsicament la mateixa". Cuberes confia que "en el cas que guanyi DA es pugui ampliar el personal amb 6 o 7 persones més" a banda de les que es contractin amb l'edicte.

Després d'emetre un comunicat denunciant públicament la necessitat d'incorporar efectius al departament de Duanes, Tributs i Fronteres, anit el Sindicat de Funcionaris de Duana es va reunir per fer una assemblea ordinària per decidir els representants de la nova junta.

Amb 5 vots a favor i 12 de delegats, Joan Pau Cuberes repeteix en el càrrec com a secretari general, acompanyat per nous membres de junta.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Rubén Calvo

Comparteix:

34.231.21.83