ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els sindicats anuncien més mobilitzacions en una nova concentració contra la llei de la Funció Pública i la reforma laboral

www.andorradifusio.ad

Els sindicats xifren en més d'un miler les persones assistents a la convocatòria d'una nova protesta que aquest dimecres ha omplert la plaça on s'havia previst construir l'edifici The Cloud. Han mostrat el seu rebuig a la política laboral del Govern i han reiterat que les mobilitzacions no s'aturaran.

Els sindicats anuncien que les mobilitzacions continuaran, tot i que no han consensuat encara un calendari. Això sí, d'aquí fins a les eleccions hi podria haver més actes com el que aquest dimecres ha reunit més d'un miler de persones, segons els sindicats, en l'espai que havia d'acollir The Cloud, un indret que des de l'organització es considera la mostra de la mala gestió dels recursos econòmics del país.

El secretari general del SAT, Guillem Fornieles, recorda que les mobilitzacions volen expressar les reivindicacions de tots els treballadors, tant públics com privats.

Poc abans de les set de la tarda ja hi havia un considerable nombre de persones disposades a donar suport a l'acte. Entre els que han decidit participar hi havia un alt nombre de treballadors del sector privat, que es mostraven a favor de la mobilització per considerar que les reivindicacions també els afecten directament. "Ara encara es pot dir alguna cosa, abans si no estaves d’acord…al carrer”, ha explicat un dels assistents. Un altre ha destacat que aquesta concentració "és la segona més gran que es fa fins ara" mentre celebrava l'assistència de centenars de persones. "Tothom hauria de prendre consciència que estem aquí per tots els treballadors d’Andorra", ha afegit una altra de les participants.

En finalitzar l'acte tant el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach com el del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP), David Garcia,  destacaven l'èxit de la mobilització. Consideren que "la gent ha respost". Ubach afirma que "cada vegada que convoquem una manifestació, 1.500 persones surten al carrer per reclamar que les coses canviïn".

A partir d'aquest dimecres els sindicats consideren que s'obre un nou període en l'àmbit de les reivindicacions i esperen que les candidatures que es presentaran a les generals es posicionin clarament sobre quin model laboral volen per a Andorra.

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració Pública (SIPAAG), Lluís Anguita, argumenta que la concentració demostra el rebuig majoritari dels treballadors a les reformes de les lleis laborals del Govern. Afegeix que cal fer un pas endavant i internacionalitzar les reivindicacions. Per exemple, anant al Consell d'Europa

Alguns dels assistents han escenificat un funeral pels drets socials i laborals, com es va demanar des dels sindicats, vestits de negre, amb crucifixos, corones de flors i espelmes.

El SAT ha anunciat que aquest dijous seran presents a les portes del Consell General, durant la sessió que haurà de votar la llei de la funció pública. La resta de sindicats no han confirmat l’assistència.

Informa: Joan A. Sarmiento/David Domingo
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: