ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una nova modalitat d'FP per a alumnes de 16 anys arrencarà amb tres titulacions el curs que ve

www.andorradifusio.ad

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior oferirà a partir del curs vinent tres noves titulacions incloses en una nova modalitat anomenada Formació Professional inicial. Aquests estudis aniran destinats a alumnes a partir de 16 anys que no vulguin seguir el recorregut acadèmic establert, però vulguin adquirir les competències necessàries per entrar al món laboral. A partir de setembre s'oferiran les titulacions d'auxiliar d'estètica i perruqueria, en serveis comercials i en manteniment d'habitatges i instal·lacions.

Educació i Ensenyament Superior oferirà a partir del curs que ve una nova modalitat acadèmica anomenada Formació Professional inicial de dos anys de durada i destinada a joves a partir de 16 anys, sense la necessitat que estiguin graduats en segona ensenyança.

El principal objectiu d'aquestes noves titulacions és donar l'oportunitat a aquells joves que no volen continuar la trajectòria acadèmica i oferir-los les competències necessàries per introduir-se al mercat laboral. La ministra d'Educació i Esenyament Superior, Ester Vilarrubla, apunta precisament que "hi haurà alumnes que després d'aquests dos anys voldran entrar al món laboral, però hi haurà d'altres que voldran incorporar-se al batxillerat o fer un DPA".

Tot i això, també es preveu l'excepció d'acollir alumnes de 15 anys en funció de la seva situació concreta. El termini d'inscripcions s'inicia aquest dimarts i finalitza el 21 de maig.

A partir de setembre s'oferirà la formació professional inicial d'estètica i perruqueria a Aixovall i de manteniment d'habitatges i instal·lacions i serveis comercials a la coneguda com a escola d'oficis de la Massana. El ministeri ha analitzat el teixit empresarial per definir les titulacions necessàries i ja treballa en la contractació de professors amb els perfils adequats. Vilarrubla indica la possibilitat "que hi hagi reconversió d'alguns docents que estaven fent algunes especialitats perquè ara puguin treballar en aquestes formacions professionals, i pot ser que es contracti algun perfil molt específic".

Es calcula una vintena d'alumnes per branca i s'espera, d'aquesta manera, evitar l'abandonament escolar. Tot plegat, atén la renovació de la formació professional que pretén diversificar l'oferta acadèmica i alinear les titulacions al marc normatiu internacional.

A partir del curs que ve també s'oferiran dues noves titulacions de batxillerat professional: tècnic en cures auxiliars d'infermeria i tècnic sociocomunitari que tindran una durada de dos anys.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Nil Forcada-Arxiu RTVA

Comparteix:

44.192.253.106