ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una nova mort per Covid-19 al Cedre eleva a 17 les víctimes en un moment d'estabilitat en els contagis al centre i l'hospital

www.andorradifusio.ad

Es comença a establir una certa estabilitat en el nombre de contagis. Així ho ha remarcat, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, pel que fa als ingressos hospitalaris i els positius al Cedre. Els casos confirmats de pacients amb la Covid-19 són ja 466, 428 dels quals actius. En les últimes hores ha mort una persona del Cedre que eleva a 17 les víctimes.

Després d'un brot inicial força agressiu sembla que s'ha assolit una certa estabilitat. Els casos totals s'eleven a 466, 428 actius. Malauradament, també s'ha confirmat una nova defunció en les darreres 24 hores d'un pacient del Cedre.

Tot i això, la xifra de positius al centre sociosanitari se situa en 28 casos, dos menys que ahir. A més, a l'hospital hi ha un flux estable d'ingressos i actualment hi ha 47 persones hospitalitzades, 28 a planta i 19 a l'UCI.

El ministre Joan Martínez Benazet ha posat en relleu que "portem 11 dies en una situació que no es belluga de la cinquantena d'ingressos", xifra que mostra l'estabilitat en els contagis. Una situació similar s'està produint al Cedre, on no es veuen nous casos després del brot, ha indicat el titular de Salut.

La xifra de sanitaris contagiats també s'ha reduït lleugerament i de 96 sanitaris s'ha passat a 93. Dels cossos especials es manté en 19 casos.

A més, per primera vegada s'ha extubat una persona que requeria ventilació mecànica i hi ha previsió que els pròxims dies n'hi hagi 3 més, una de les quals la noia de 24 anys. En total, ara hi ha 16 persones ventilades mecànicament.

El titular de Salut també ha destacat la necessitat de més professionals sanitaris. La incorporació dels metges i infermers cubans prevista per a la setmana vinent alleugerirà la càrrega de treball actual de l'hospital, sobretot l'UCI.


 

Roda de premsa completa del ministre Joan Martínez Benazet aquest dissabte al migdia:

Informa: Joel Romero
 

Comparteix: