ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Noves pistes de bàsquet i l'embelliment de carrers, els projectes guanyadors dels pressupostos participatius d'Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella tanca la primera edició dels pressupostos participatius amb gairebé 600 vots en dues setmanes. Al final es portaran a terme les dues propostes més votades: la construcció d'unes pistes de bàsquet i l'embelliment d'alguns carrers. En total s'hi destinaran 100.000 euros.

El comú d'Andorra la Vella invertirà 60.000 euros en la construcció d'unes pistes de bàsquet i 40.000 per embellir els carrers de Ciutat de Valls, Gil Torres i la zona de Santa Coloma. Tot plegat, 100.000 euros per a les dues propostes guanyadores del pressupost participatiu d'Andorra la Vella.

Un procés que ha acollit gairebé 600 vots en dues setmanes i que ha estat tot un èxit de participació. En aquest sentit, la consellera de Projectes Participatius d'Andorra la Vella, Meritxell López, ha destacat que estan "molt contents i agraïts de totes les persones que s'han implicat en aquest procés participatiu", ressaltant que per la corporació la participació ciutadania és clau. 

El comú encara està estudiant on ubicar les instal·lacions esportives, però la previsió és tenir el projecte a final d'estiu i enllestir les obres abans de Nadal. Per a la pròxima edició, l'objectiu és repetir el mateix format de vot digital i, potser, ampliar la partida pressupostària que enguany ha estat de 100.000 euros. López ha afegit que potser es plantegen "allargar més la fase de votacions". 

Arreglar la urbanització de Terra Vella, renovar el mobiliari urbà del passeig del riu i millorar la comunicació a peu amb els Serradells, són algunes propostes menys votades, però que serveixen per dibuixar les prioritats que ha de seguir el comú. 

Informa: Òscar Serrano
imatges: Arnau Gaya

Comparteix: