ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Numismàtics europeus volen denunciar al BCE la distribució d'euros andorrans

www.andorradifusio.ad

Un grup de numismàtics europeus ha creat una plataforma de protesta contra la manera en què s'ha dut a terme la distribució d'euros andorrans i vol presentar una queixa formal al Banc Central Europeu. Si el BCE considerés que, efectivament, hi ha hagut un alt nivell d'especulació, podria sancionar Andorra, en el supòsit més extrem, amb la suspensió d'emissió d'euros. Algun numismàtic andorrà afirma que s'hauria d'haver fet la distribució nacional i internacional al mateix temps.

L'empresa espanyola de numismàtica Pulifil ha impulsat una plataforma de professionals del sector a tota Europa que estan indignats per com s'ha realitzat la distribució d'euros andorrans. El seu director, Rubén Pulido, considera que s'hauria d'haver fet la distribució nacional i internacional al mateix temps. El mateix opina Josep Carles Forés, un dels professional del sector a Andorra, que creu que es podia haver evitat tanta especulació. Creu que, a més, la distribució internacional s’hauria d’haver fet “amb reserva” perquè hi havia persones que “n’havien demanant 1.000 o 2.000 i això és impossible, no es pot subministrar”.

El director de Pulifil, Rubén Pulido, afirma que s'hauria creat un mercat negre de més de 3 milions. El seu objectiu és presentar una queixa formal al Banc Central Europeu. Aquest organisme podria sancionar Andorra, per exemple, amb la suspensió parcial o total del dret a emetre euros. De fet, ja va sancionar Mònaco, explica Pulido.

També ha assegurat que aquesta situació fa que Andorra tingui una imatge internacional més dolenta.


Informa: Pere Moliné

Comparteix: