ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Objectiu: cap mort a les carreteres

www.andorradifusio.ad

La policia es marca com a objectiu per a l'any vinent que no hi hagi cap mort a les carreteres, després que enguany n'hi hagi hagut sis. El cos d'ordre farà una desena de campanyes per promoure el comportament prudent a les carreteres i reduir la sinistralitat. Preocupen especialment els accidents de motos. La Taula de Mobilitat crearà també l'any vinent una base de dades d'accidents.

L'any 2018 ha estat especialment dur quant a sinistralitat a les carreteres, amb cinc morts per accident. La policia està preocupada per aquesta xifra i es marca com a objectiu l'any vinent reduir-la a zero. "Ens preocupa perquè Andorra és un país petit i són sis tragèdies", lamenta el director adjunt de la Policia i coordinador, Bruno Lasne.

Per reduir la sinistralitat la policia preveu fer una desena de campanyes de seguretat viària l'any vinent centrades en diversos aspectes, com evitar el consum d'alcohol o substàncies estupefents si es condueix, l'ús del mòbil o incidir en l'obligatorietat de l'ús del cinturó de seguretat i de portar equipaments especials a l'hivern. Els cinc morts d'enguany per accidents amb motocicletes faran que també es realitzin campanyes centrades en aquest vehicle. "Hem d'incidir en fer controls d'alcoholèmia les 24 hores del dia i es faran unes campanyes específiques pel control de les motocicletes", avança Lasne.

Paralelament, la Taula de Mobilitat crearà l'any vinent una base de dades dels accidents, segons s'ha explicat aquest dimecres a la reunió de la Taula tècnica del trànsit, amb participació de tots els agents implicats. "Hi ha una base de dades d'accidents determinant per poder tenir una informació i emprendre unes accions, tant per a la comunicació i campanyes, com de petites obres de millora", explica el director de Mobilitat, Jaume Bonell.

Mobilitat preveu l'entrada de 88.000 vehicles, 61.000 dels quals per la frontera hispano-andorrana en el primer dispositiu especial de trànsit pel pont de la Puríssima, de la setmana vinent.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: