ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Objectiu: reciclar el 25% dels envasos i ser capdavanters

www.andorradifusio.ad

Andorra recicla 903 tones d'envasos anuals. Això representa menys del 15%. Una xifra que és lluny de la de vidre o de paper, que es recicla molt més. Per això, el Govern llança un repte per aconseguir reciclar, almenys, un de cada quatre envasos.

El 70% del vidre es recicla. Del paper, el 66%. I d'envasos, només el 14,5%. Per millorar les xifres, Medi Ambient proposa un repte per al 2015: recollir 1.200 tones a través del contenidor groc. La xifra representaria superar els estàndards europeus i reciclar el 25% dels envasos. Un repte que el director de Medi Ambient, Marc Rossell, defineix com "un objectiu comú a l'hora d'assolir el previst en el pla nacional de residus" i que significaria "situar Andorra com a país capdavanter en la recollida selectiva".

Per assolir l'objectiu, Govern i comuns repartiran 15.000 bosses grogues a particulars; un porta a porta conscienciarà oficines i empreses perquè instal·lin contenidors especials i s'ha convocat un concurs fotogràfic amb un viatge a Holanda com a premi. La resta, és omplir el contenidor groc amb el que toca, que Rossell ha recordat que són "ampolles de plàstic, plàstic més dur com el de les ampolles de sabó, films i bosses, brics i llaunes".

La campanya vol buscar la implicació de tothom per millorar la gestió de residus.

Informa: Toni Vila     Imatge: Judit Pedrós

Comparteix: