ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Objectiu: reduir un 30% les emissions de CO2

www.andorradifusio.ad

Les centrals de cogeneració ajudaran a reduir un 10% les emissions de CO2. Ho ha explicat Albert Moles al Cafè de l'Ara i Aquí. Es preveu que el 2050 més de la meitat de l'energia sigui sostenible.

La central de biomassa del Pas de la Casa ha de contribuir a la reducció d’emissions de CO2 amb la de cogeneració de Soldeu i la de la Comella.

El director de FEDA diu que l’energia neta és un valor afegit per als constructors, que s'afegeix al compromís amb ENDESA perquè el 33% de energia que s'importa sigui d'origen renovable.

Actualment Andorra produeix al voltant de 100.000 tones de CO2 a l'any, una xifra que amb els avenços per produir més energia des d'Andorra i millorar la qualitat de la que ve de fora ha de permetre reduir les emissions a 70.000 tones.

L'electricitat suposa menys d'una quarta part de les emissions a part de la calefacció i la mobilitat, un capítol en què Albert Moles també diu que es treballa la transició a l'elèctric. No és partidari de restriccions en el trànsit a Andorra per reduir emissions però sí de fomentar la mobilitat elèctrica i el transport públic per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

Reduir les emissions, estabilitzar el preu i que l'impacte del CO2 no repercuteixi en la compra, són els objectius en els quals treballa FEDA a partir de la llei de transició energètica per a un futur més sostenible.

Entrevista completa al director de FEDA, Albert Moles, a l'Ara i Aquí:

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.231.167.166