ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

"Oblit i identitat", la nova exposició col·lectiva que acull la galeria d'art Pilar Riberaygua

www.andorradifusio.ad

"Oblit i identitat" és la nova exposició col·lectiva que acull la galeria d'art Pilar Riberaygua, amb la participació de noms coneguts dins el panorama nacional.

L'exposició gira al voltant de la relació que s'estableix entre l'oblit i la identitat cultural, així com amb el territori, les fronteres i els límits.

Deu artistes han estat seleccionats, cinc d'ells com a representants nacionals: Montse Altimiras, Eve Ariza, Joana Baygual, Jordi Casamajor i Emma Regada.

L'escultor Jordi Casamajor ha assenyalat que la seva obra és un cussol que "va creixent i a l'hora el caminant va dipositant la seva identitat pròpia al cussol". Ha remarcat que "és una obra identitària de la frontera, del país i dels límits".

Una altra de les artistes, Emma Regada, ha comentat que ha fet la seva obra recol·lectant peces de roba de gent d'Andorra. "Cada peça té una història i a través d'aquests fils podem imaginar com era la persona que la portava".

Algun dels artistes ha volgut contrastar la seva obra amb la situació actual del país, com ara la grafista Joana Baygual, per parlar del fenomen de les migracions en temps de crisi.

Baygual ha explicat com va néixer la seva obra. "Vaig comparar els llistats de 2008-2009 i 2010-2011 i vaig gratar tots els noms de la gent que ja no hi era". A més, també va buscar informació sobre les aus migratòries.

Tenint en compte les mesures per la Covid-19, les visites a l'exposició col·lectiva seran concertades i en grups reduïts. És previst que es pugui veure a la galeria Pilar Riberaygua fins al 18 de desembre, però no descarten allargar-la fins després de Nadal.

Informa: Anna Mata
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.238.147.211