ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les obres i l'encariment del sòl penalitzen l'entorn de l'antic projecte The Cloud

www.andorradifusio.ad

La zona on havia de construir-se The Cloud s'ha convertir en un territori de difícil accés i ple d'obres. Comerciants i veïns lamenten que la situació els està perjudicant, sobretot, a nivell econòmic.

The Cloud s'havia de convertir en un projecte modèlic, un dels símbols de la capital. Després que es descartés, la realitat del barri on havia de quedar situat es pot definir de qualsevol forma, sempre que no sigui en termes positius. Veïns i comerciants pateixen les conseqüències de les obres. Primer les que van servir per enderrocar l'antiga caserna de bombers i la seu d'Andorra Telecom. I des de fa mesos les que recondicionen la zona.

L'accés a la zona és difícil a peu, gairebé impossible amb vehicle. Soroll i escassa mobilitat, que de retruc comporta que una zona molt transitada s'hagi devaluat.

Des del comú ja van dir que les obres no estaran acabades, com a mínim, fins al mes de juliol. La situació està generant problemes econòmics a molts negocis de la zona. Quantifiquen entre un 40 i un 80% la baixada de la facturació.

No és aquest l'únic problema que afronten. El reclam de The Cloud, quan el projecte era vigent, va portar molts propietaris de locals a aplicar augments considerables quan finalitzaven els contractes, al·legant que el nou edifici convertiria la zona en un pulmó econòmic del país. Augments que han arribat a doblar el preu.

Una vegada es va confirmar que The Cloud no es construiria, els afectats pels augments van demanar una rebaixa en el lloguer, però la resposta va ser negativa. Alguns veïns asseguren que aquests augments també s'han aplicat a contractes d'habitatges.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

18.207.254.88