ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Observatori de la Infància reclama més suport a les families monoparentals i ajut psicològic als menors

www.andorradifusio.ad

Més suport per a les famílies monoparentals i més atenció psicològica als menors de 18 anys. Són els dos principals tocs d'atenció de l'Observatori de la Infància 2020 presentat pel CRES i Unicef.

Més del 70% de les famílies amb menors i amb un sol ascendent tenen problemes de benestar material. Així es desprèn de l'informe de l'Observatori de la Infància 2020 que aquest matí han presentat de manera telemàtica el CRES i Unicef.

Pel que fa als nuclis familiars monoparentals amb problemes de benestar, l'estadística demostra que no poden fer front a una despesa imprevista de 950€ per exemple. El 25,7% d'aquest tipus de famílies estan en risc de pobresa. La directora d'Unicef, Marta Alberch, ha demanat en aquest sentit reforçar les ajudes socials.

L'altre gran toc d'atenció d'enguany a l'Observatori és la salut mental dels menors de 18 anys. Un cop més, el confinament ha fet sortir a la superfície la necessitat que té aquest sector de la població d'ajut professional i de l'entorn. Alberch posa en relleu que "abans de la Covid ja era una prioritat i una situació en la qual calia invertir, i ara encara més".

Des d'Unicef afirmen sentir-se satisfets amb la detecció de l'augment de casos de violència contra menors tant en l'àmbit familiar com en l'escolar, ja que això vol dir que les campanyes de conscienciació estan funcionant.

Segons dades policials, el 2019 va haver-hi trenta-un menors d'entre 12 i 16 anys objecte de violència a l'escola. L'any 2018 van ser tretze.

Pel que fa a les conseqüències laborals de la pandèmia del coronavirus i als efectes que ha tingut a l'entorn dels menors, una de cada tres famílies del país afirma que la seva situació econòmica ha empitjorat considerablement.

Per a l'ONG, es repeteix la demanda que fa cada any sobre la manca de dades objectives. Segons Unicef, és vital poder tenir una fotografia de tots els aspectes socials, econòmics, familiars i educatius que envolten els menors, ja que només d'aquesta manera es podrà actuar sobre els més vulnerables.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Unicef - Arxiu RTVA

Comparteix:

3.227.235.183