ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'oci nocturn reclama una altra reunió amb el Govern si continua el tancament a l'octubre

www.andorradifusio.ad

Les bones dades epidemiològiques no alteren, de moment, els plans del Govern pel que fa l'oci nocturn que es mantindrà tancat. De fet, encara no s'ha proposat cap data per fer una segona prova pilot, tot i que la primera va funcionar bé. Els empresaris asseguren que les ajudes són insuficients, que tenen cada vega més deutes i volen que el Govern els escolti per trobar solucions per a la reobertura.

El sector de l'oci nocturn viu una situació desesperada. Porten un any i mig tancats i no hi ha data de reobertura. Per això els empresaris demanaran una reunió amb Govern per establir almenys un calendari. Esperen poder obrir a l'octubre.

Els locals d'oci nocturn continuen la seva particular travessa pel desert. Els empresaris del sector veuen com cada vegada més la situació empitjora. És cert que l'executiu va prorrogar la setmana passada les ajudes al lloguer i a les quotes hipotecàries. També la possibilitat d'allargar les suspensions temporals i les reduccions de jornada. Però tenir tancat un altre mes i sense previsió d'obertura els té amb l'ai al cor. Per tot plegat tenen previst demanar reunir-se de nou amb el Govern.

L'empresari Carlos do Nascimento vol que des de l'executiu els diguin fins quan estaran en aquesta situació i quins són els propers passos si els indicadors epidemiològics segueixen una bona evolució i no hi ha cap rebrot, tenint en compte també el percentatge de població vacunada que hi ha. 

Els empresaris no entenen com des del Govern no se'ls ha plantejat encara una data per tirar endavant una segona prova pilot, atès que la primera va funcionar bé i no hi va haver transmissió del virus. Algun s'han començat a moure per formar una associació que els agrupi. D'aquesta manera podran defensar millors els seus interessos. Des del Govern es vol reactivar el sector, però amb les garanties màximes de seguretat. 

Informa: Sergi Cano
Imatges. Arnau Gaya-Arxiu RTVA

Comparteix: