ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ocupació del 2018 baixa mig punt i frega el 56,5%

www.andorradifusio.ad

Després d'assolir l'any passat les xifres més altes dels últims anys, aquest 2018 l'ocupació hotelera ha tornat a disminuir. Es tanca l'any amb un 56% dels llits ocupats. Això sí, 6 de cada 10 establiments han augmentat preus i han facturat més. Durant el mes de desembre, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella han estat les parròquies amb més pernoctacions.

L'ocupació global del 2018 ha estat força similar a la de l'any anterior, quan es va assolir el nombre màxim de pernoctacions de la dècada.

Enguany, tot i que s'ha baixat mig punt respecte aquesta xifra, la mitjana s'ha situat prop del 56,5%.

La Unió Hotelera també destaca que 2 de cada 3 enquestats ha augmentat el preu de les habitacions, i un 60%, a més, ha notat un increment de la facturació.

Els mesos de gener, febrer, maig i novembre del 2018 han estat els de mes ocupació des del 2011.

Les xifres s'han fet públiques coincidint amb les primeres dades de desembre, que ha sofert una disminució d'un 3% respecte l'any anterior.

Aquest mes Escaldes-Engordany i Andorra la Vella repeteixen al capdavant com les parròquies amb més llits ocupats, amb un 76 i un 66%, respectivament. Tanca el podi el Pas de la Casa, que ha fet un salt de més de 10 punts ja que el 2017 era la localitat amb menys ocupació i ara passa a ser la tercera.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix: