ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Odile Sarroca, sobre el brot a Sant Vicenç d'Enclar: "Quan un virus entra en una residència és una guspira en un lloc altament inflamable"

www.andorradifusio.ad

La situació a Sant Vicenç d'Enclar no ha variat aquest dijous després del brot que afecta 40 persones, 31 residents i 9 professionals del centre, segons indica la direcció de la clínica geriàtrica.

La majoria dels contagiats estan aïllats al mateix centre i resten asimptomàtics, tret de cinc padrins que ja van ser traslladats dimecres a la planta Covid del Cedre.

Arran dels contagis s'han suspès les visites. De moment no es preveu un reforç de plantilla per substituir els professionals que es troben en aïllament. Els que treballen hauran de cobrir la resta de treballadors en horaris i torns.

La metgessa internista del SAAS i membre del comitè tècnic de l'àrea CovidOdile Sarroca, ha explicat a l'Ara i Aquí que una residència "és com una casa" i "quan el virus entra a les residències és molt difícil que es limiti a pocs pacients encara que se segueixin tots els protocols. És una guspira en un lloc altament inflamable".

També ha recordat que és cert que els usuaris no han sortit però sí han rebut visites aquest Nadal. A més els professionals que en tenen cura sí tenen mobilitat a l'exterior.

Entrevista completa a Odile Sarroca a l'Ara i Aquí:

Informa: Rosa Alberch-Sílvia Mestre
Imatge: Arnau Teixidó

Comparteix:

54.208.73.179