ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Olga Molné creu que modificar la llei del sòl afavorirà la construcció d'explotacions ramaderes i agrícoles

www.andorradifusio.ad

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha proposat als cònsols en la reunió de treball al coll de la Botella, a la Massana, la creació d'una delegació o comissió amb membres de tots els comuns per fer aportacions a la llei òmnibus d'Agricultura.

Les explotacions agràries i ramaderes estan molt limitades actualment per la llei del sòl, que no permet la construcció en precari de més de 400m2; la modificació d'aquesta normativa estimularà el sector, que també haurà de reflexionar, com ha recordat la cònsol major de la Massana, Olga Molné, sobre productes de cultiu substituts del tabac.

Molné ha destacat que "donaríem un impuls als nous i joves agricultors que volen tenir la seva explotació agrària i construir una nau per tenir el bestiar perquè els hi facilitaríem tenir-la de les dimensions que són convenients".

En referència a la situació que s'està donant amb el tabac, considera que "s'haurien de preveure nous cultius per evitar que aquests camps quedessin a l'erm o fossin edificats".

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.137.159