ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ONCA celebra un doble aniversari amb el concert de la Constitució

www.andorradifusio.ad

Un quartet de l'ONCA Bàsic ha posat la música en un dels actes centrals d'aquest dijous al matí al Consell General que s'ha omplert de gom a gom per assistir a un concert homenatge als compositors que van traspassar fronteres convertint la seva música en llenguatge universal. Un dia que també ha estat molt especial per a un dels seus músics.

Va néixer el mateix dia de la Constitució i aquest dijous ha celebrat el seu aniversari amb el Quartet Americà. Una data que també coincideix amb l'estrena ara fa 26 anys de l'ONCA.

Avui la violoncel·lista Carolina Bartumeu ha compartit repertori amb Francesc Planella i Sergi Claret als violins i Joan Fèlix, a la viola.

En el programa dos protagonistes. D'una banda Franz Joseph Haydn del qual han interpretat «Albada»

De l'altre Antonín Dvorák compositor de la peça "Quartet Americà", que dona nom a aquesta secció de l'ONCA Bàsic i del qual avui han interpretat "Americà", fruit de la influència que el txec va rebre dels Estats Units, una època en què escriuria la conegudíssima Simfonia número 9 o del Nou Món. Un concert ple de simbolisme en un dia com avui.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.236.97.49