ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'oposició qualifica d'improvisades, precipitades i forçades les mesures del Govern per augmentar el poder adquisitiu

www.andorradifusio.ad

L'oposició considera que les mesures per augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania anunciades pel Govern arriben tard, de forma improvisada i amb contradiccions. També es posa en dubte que algunes es puguin aplicar.

A criteri dels partits de l'oposició la congelació dels lloguers durant un any, l'apujada del salari mínim i les pensions més baixes en un 3,2% i la de l'IPC en els sous inferiors a 2.000 euros al mes són mesures que arriben de forma precipitada, amb contradiccions i que resolen poc.

El conseller del PS i president suplent del grup mixt, Pere López,  hi veu un exercici de "postureig i falsa preocupació davant el clam popular" i un fracàs de la política de l'executiu. Considera que "la reacció és de mínims, insuficient i forçada".

El conseller liberal Ferran Costa no entén com arriben en aquest moment. Manté que "ajuden en molt poca mesura a revertir cap mena de situació, i que es facin en temps de descompte i de forma precipitada i, sobretot, de manera improvisada demostra quin és el tarannà autèntic de Demòcrates per Andorra". A més, dubta que algunes, com la dels lloguers, es puguin aplicar. Creu que "hauran d'explicar molt bé com les volen portar a la pràctica perquè no es poden saltar la llei".

Des d'Unió Laurediana i Independents de la Massana, Josep Pintat, president del grup mixt, considera que "és una reacció de pànic del Govern" per por "a perdre les cadires". També titlla les mesures de "total improvisació sense consens i sense saber quin impacte tindran".

La independent Sílvia Bonet afirma que algunes mesures havien estat desestimades quan l'oposició les posava sobre la taula. "Et diuen que no. que estàs equivocat, però després ho proposen exactament igual", lamenta.

De la seva banda, el conseller de Demòcrates per Andorra, Carles Jordana, veu positives les mesures. Creu que el Govern ha de treballar fins al darrer dia i que qualsevol cosa que es faci en aquest tram final "es titllarà d'electoralista".

El Govern vol aplicar les mesures per decret i per esmena al pressupost, que és previst que es voti 15 de febrer

Informa: David Domingo/Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

35.173.234.140