ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Optimisme moderat de la Cambra de Comerç per a la recuperació econòmica

www.andorradifusio.ad

Optimisme en la tercera enquesta de la Cambra de Comerç sobre l'impacte econòmic que l'entitat ha presentat aquest dimarts al migdia amb dades del segon semestre de 2021.

El document evidencia que la vacunació i el relaxament de les mesures de seguretat han millorat la situació del teixit empresarial.

Respecte a final del 2020, s'han doblat les empreses que declaren que la crisi sanitària ja no els està impactant, però segueixen sent més de la meitat les que encara es veuen afectades ara.

Dues de cada 10 considera que l’impacte negatiu de la Covid-19 en l’activitat pot durar més d’un any i un 12% de les empreses ha hagut d'aturar l'activitat aquest primer semestre de l'any, la majoria totalment. Ara bé, és cert que són un 9% menys que les que ho van fer al gener. I és que a grans trets, des de principi d'any les vendes han millorat.

En les dades d'aquest darrer trimestre comparades amb el primer de l'any veiem una millora perquè més de la meitat mantenen la facturació o bé l'augmenten. Això sí, encara són un 35% les que han vist com els ha disminuït.

Una de cada deu es planteja tancar. Aquest indicador ha caigut 7 punts respecte a finals de l'any passat. Una millora també perquè ara són un 12% les que ho fan, però, les que han declarat que es veuran obligades a fer-ho per la situació són gairebé un 3%.

I amb aquest escenari, cara el futur, les empreses consideren que els reptes principals són impulsar la diversificació sectorial de l'economia i atraure inversió estrangera d'alt valor afegit; millorar l'oferta turística i comercial; impulsar polítiques de sostenibilitat i d'economia circular, i desenvolupar infraestructures de comunicació alternatives a les actuals.

Informa: Judith Sáez

Comparteix: