ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ordinenc Nil Forcada rodarà a Andorra la pel·lícula 'Pròfug'

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana han sortit les bases de l'ajut per al sector del cinema. És tota una oportunitat per a nous creadors que, acabada la carrera, busquen iniciar els seus propis projectes com el jove ordinenc Nil Forcada que prepara el llargmetratge 'Pròfug'.

Fa tres anys Nil Forcada va acabar els estudis a l'escola Bande à Part de Barcelona. El primer gran treball va ser en el film 'Modelos' de Miriam Victoria que va guanyar el premi Ali Bei a la millor pel·lícula de cinema de luxe Barcelona.

El rodatge els va portar a Gran Canària on després va tornar per treballar el seu primer llargmetratge d'autor, 'Estigia' en què l'espectador es converteix en testimoni d'una història inacabada que ha de resoldre el protagonista. Explica que "el personatge ha perdut la memòria i intenta esbrinar quina implicació té en una sèrie d'assassinats que s'estan donant". A més, "dins la història principal hi ha un seguit d'històries que es van encabint i funcionen com nines russes, una dintre de l'altra, mantenint constantment la confusió".

El seu millor al·legat, diu el director, és la imatge més romàntica del setè art. Assegura que no el preocupa tant l'argument, sinó com es treballa a nivell formal, amb les imatges, el muntatge i la relació amb el so. Creu que sovint "prima molt la imatge tècnica per sobre de la imatge cinematogràfica".

Amb tot el jove director ja pensa en el projecte més ambiciós, fins ara, de la seva carrera. Es rodarà a Andorra porta per títol "Pròfug" i explica una situació vital. Avança que "és la història d'una noia d'Andorra que per una sèrie de circumstàncies marxa a estudiar fora com molts de nosaltres i, a partir d'aquí, es passa la vida fugint. Ella i tots els que l'acompanyen".

El projecte que es vol rodar a finals d'any té una subvenció inicial de l'SDADV de 8.700 euros i vol comptar amb Landry Riba en la música i Helena Santiago com a protagonista. Un dels desitjos del director és que Andorra sigui el primer lloc on es projecti.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix: