Ordino Arcalís tanca la temporada d’estiu amb prop de 85.000 visitants

Ordino Arcalís ha tancat una temporada d'estiu m&eacut

Ordino Arcalís ha tancat una temporada d'estiu "més que satisfactòria", segons indica l'estació en un comunicat.

Hi ha posat punt final aquest dimarts després d'haver-se ampliat fins a un mes per l'èxit de visitants. En total, 85.000 persones han passat per l’estació i s'ha superat amb escreix el nombre de visitants de l’estiu del 2019 i del 2020, aquest darrer marcat per la pandèmia de la Covid-19.

El principal reclam ha estat el mirador solar de Tristaina que, des de la seva inauguració el 9 de juliol, ha atret uns 50.000 visitants només a l'agost. El mateix comunicat cita les declaracions del director general de Grandvalira Resorts-Nevasa, Juan Ramón Moreno, molt satisfet per la repercussió del mirador. "Des del primer dia ha superat les nostres expectatives, que ja de per si eren bones", ha dit.

L’estructura encara es pot visitar caminant des del restaurant La Coma fins al pic de Peyreguils, però més endavant, amb l’arribada de la neu, només s’hi podrà anar amb esquís de muntanya i també amb les sortides que s’organitzaran amb els guies Grandvalira Mountain Guides (GMG). En aquest sentit, l’accés al mirador es recomana exclusivament als esquiadors de muntanya més experimentats o bé amb guia, sempre que les condicions de seguretat ho permetin en funció del risc d’allau. “El camí està degudament adequat a l’estiu per tal que el mirador pugui acollir molts visitants, però a l’hivern hi ha una sèrie de factors que hi intervenen i que fan que l’accés quedi reservat a aquells que tinguin més domini del terreny en condicions de neu”, assenyala Moreno.

El Parc Natural de la Vall de Sorteny ha rebut 25.000 visitants i el refugi, més de 2.000 pernoctacions i més de 1.000 clients al restaurant, el doble que l’estiu passat.

Ordino Arcalís també posa en relleu el tancament al trànsit motoritzat del darrer tram de la carretera, entre l’Hortell i la Coma, per donar més seguretat als ciclistes i evitar l’emissió de 50 tones de CO2.

Informa: Redacció
Fotografia cedida: Ordino - Arcalís

Comparteix:

Una quarantena de joves s'han acollit als ajuts d'Afers Socials per emancipar-se Brot amb 10 positius de la Covid-19 a l'Escola Andorrana de la Massana