ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ordino impulsa un pla de creixement sostenible alineat amb els ODS de l'Agenda 2030

www.andorradifusio.ad

Ordino impulsa un pla de sostenibilitat per a la parròquia, seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. Com a Reserva de la Biosfera, el comú es marca créixer preservant el medi natural pensant en una gestió territorial a llarg termini. 

Després de rebre el distintiu de Reserva de la Biosfera, l'octubre del 2020, Ordino impulsa ara un pla de sostenibilitat transversal seguint els principis de l'Agenda 2030 amb dos grans eixos de treball.

D'una banda, vetllar per preservar el territori, en base als Objectius de Desenvolupament Sostenible motors per a la parròquia, com l'aigua, la producció i el consum responsables, l'acció climàtica i la vida dels ecosistemes terrestres.

De l'altra, s'ha encarregat un estudi de creixement urbanístic sostenible, sense malmetre l'entorn, que la previsió és tenir llest d'aquí a un parell de mesos. 

En aquest sentit el  cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha posat en relleu lligar i treballar conjuntament "aquest equilibri de desenvolupament econòmic amb l'equilibri del patrimoni natural". "Crec que som la primera parròquia que tirem endavant un projecte d'aquest tipus i hi dedicarem esforços importants".

Als diferents estudis elaborats fins ara s'hi han destinat una mica més de 30.000 euros.

A l'equador del mandat i després d'haver completat prop del 90% del programa electoral, Mortés creu que cal seguir endegant projectes nous que contribueixin en una millora contínua de la parròquia i, sobretot, pensant a llarg termini, per a les generacions futures.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Sergi Linares / Arxiu RTVA

Titular:

Comparteix: