Ordino modificarà l'edificabilitat per reduir el creixement urbanístic

www.andorradifusio.ad

El comú d'Ordino modificarà el pla d'urbanisme per limitar el creixement de la parròquia. Els principals canvis seran reduir l'edificabilitat a les zones de fora dels nuclis antics. Ho va explicar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en la reunió de poble d'aquest dilluns. En aquests moments té lloc la sessió de consell de comú on s'han d'aprovar les modificacions. No hi haurà moratòria de la construcció.

Del 2018 al 2022 s'han construït a Ordino prop de 45.000 metres quadrats i aquest elevat creixement preocupa molt la ciutadania. En la reunió de poble d'aquest dilluns, el comú ha informat que es vol limitar i una de les maneres serà reduint les alçades a les zones urbana 1 i 2, les que estan fora dels nuclis antics. Això es durà a terme canviant el pla d'urbanisme de la parròquia.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, així ho ha confirmat. "Com a mesures importants hi haurà les modificacions a la zona urbana 1 i 2. Perquè s'entengui seria baixar les de la zona 1 de cinc plantes a quatre i a la zona 2 de quatre plantes a tres. Per tant, això el que fa és reduir l'edificabilitat i ja estem minimitzant l'impacte que hi ha de creixement a la parròquia."

Les mesures es prenen a partir dels resultats dels estudis d'impacte de creixement urbanístic i de recursos hídrics. La gent que va assistir a la reunió del poble també va voler donar la seva opinió sobre la construcció d'habitatges. "Ja tenim Escaldes perquè facin edificis grans i aquí haurem d'apostar per edificis més petits, unifamiliars i per un tipus d'habitatge més nòrdic i de muntanya."

Mortés ha afirmat també que s'ha de prendre consciència que Ordino ja és un Reserva de la biosfera i cal actuar conseqüentment. Així, el full de ruta que s’ha presentat en la reunió de poble, va més enllà d’aquest mandat, ja que s'ha de treballar pel futur de la parròquia i preservar un llegat per a les noves generacions.

Informa: Agència ANA - Pere Moliné - Jordi Lorente
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La Cambra promou Impuls Jove, la nova borsa de treball temporal per a joves La Copa del Món de BTT de Vallnord Pal-Arinsal arriba amb rècord de participació