ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ordino prepara un projecte per millorar la distribució d'aigua a tota la parròquia

www.andorradifusio.ad

Ordino és una de les zones que ha experimentat un increment més gran de població els darrers anys. Això comporta que cada vegada es requereixin més recursos naturals, com ara l'aigua. En aquest sentit, el comú té a punt un projecte per millorar la distribució a tota la parròquia.

La manca d'aigua no és un problema a Ordino, però cal millorar les infraestructures per agilitar la distribució a tota la parròquia. Es fan arranjaments puntuals, però ara, amb el creixement dels darrers anys, cal solucions més ambicioses.

Per això, el comú té a punt un pla per desdoblar la canalització des del Serrat fins al centre de la parròquia, on es concentra la major part de la població. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, explica quina és la intenció. "Volem canalitzar aquest tub directe a la parròquia per poder tenir un dipòsit aquí per tal de subministrar el que és el poble d'Ordino directament des d'aquí, sense haver d'agafar l'aigua sobrant de la resta de pobles".

El canal actual està connectat a cada nucli de població del trajecte, fet que disminueix progressivament el cabal que arriba a la zona central de la parròquia. El projecte és una de les prioritats i ja s'ha previst una partida per al 2023. "És un dels projectes prioritaris. Estem treballant ja en el tema dels pressupostos de cara aquest any que ve hi haurà una partida important per tal de poder tirar endavant". Mortés ha especificat que la inversió, que serà important en els pròxims deu anys, "s'ha d'anar mirant en funció del creixement que anem tenint". 

Si es compleixen els terminis previstos, l'obra principal quedarà enllestida el 2024.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: