ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ordino recupera l'essència de les falles de Sant Pere

www.andorradifusio.ad

Ordino recupera una tradició i anuncia novetat a les falles de la revetlla de Sant Pere. Els dies 28 i 29 la parròquia celebra la seva festa ja sense restriccions, per això recupera la missa a la capella del sant. 

Dimarts 28 de juny comença la festa de la parròquia d'Ordino i ho farà amb la costellada que precedirà les falles que com cada any començaran amb ball a la plaça Major acompanyats de l'esbart de les Valls del Nord, amb grallers, tabalers, buna i timbals. 

Enguany la novetat és que, mentre el gros dels fallaires farà el recorregut tradicional, una part del col·lectiu passarà per diferents carrers de la parròquia fins a Prat de Vilella, on es trobaran tots per a la cremada de falles.

"Volem recuperar l'essència del que realment eren les falles al segle passat quan els nens, que eren qui cremaven les falles i no els adults, ho feien la nit de Sant Pere. Corrien pels diferents carrers del poble a veure a qui  li durava més la falla".

Albert Roig, president de l'Associació de la Cultura Popular d'Ordino

En la cinquena edició de la cremada a Ordino hi haurà seixanta fallaires que aquest cap de setmana faran falles i proves a les Salines on tenen el mai assecant. 

Informa: Rosa Alberch
Images: Kevin Ribeiro

Comparteix: