ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Òscar Ribas es mostra preocupat per la identitat d'Andorra en el seu homenatge al Consell

www.andorradifusio.ad

L'ex-cap de Govern Òscar Ribas alerta que la desafecció de les noves generacions cap a la política pot ser un factor que comprometi el futur del Principat. Ribas ha estat homenatjat per la seva trajectòria política, ha defensat el Coprincipat i l'assoliment d'un acord d'associació amb la Unió Europea.

Òscar Ribas no s'ha deixat res al tinter en el discurs el dia que el grup d'exsíndics i exconsellers l'ha homenatjat per la seva dilatada trajectòria política. El primer cap de Govern ha fet una intervenció que ell mateix ha qualificat de "voluntariàment pessimista". Tot plegat per qüestionar el futur del Principat. Alerta de la desafecció, sobretot de les noves generacions, cap a la política i el sentiment d'andorranitat. Demana als dirigents polítiques "agosarades" que cultivin valors democràtics per enfortir la identitat d'un país que no pot créixer il·limitadament. I diu que una immigració diferent de la de dècades enrere no és un factor que afavoreixi aquest sentiment. "Tenim una immigració massiva i això no és una crítica, és una constatació",  assegura Ribas, qui creu que "mentre no es pugui regular la massa, el flux d'immigrants, la falta d'identitat anirà creixent". "Si va venint gent aquí, arribarà un moment que l'Estat no tindrà prou recursos per mantenir-los, per tant, la limitació un dia o un altre es farà", afegeix.

Ribas atorga una gran importància al model d'Estat en un món globalitzat. En ple debat sobre la despenalització de l'avortamentclar que el Coprincipat és prioritari. "O sacrifiquem la cúpula de l'Estat o sacrifiquem els drets de l'individu, que són respectables i indiscutibles, però hi ha un moment que cal escollir" i en la seva opinió, "la nació passa davant de l'individu".

Tampoc entén que es qüestioni la negociació amb la Unió Europea. "Fa vint anys que discutim amb la Unió Europea i ara resulta que no interessa", ironitza.

El vestíbul del Consell, entre autoritats, família i amics, s'ha omplert d'elogis per a qui el síndic ha definit per sobre de tot com un home d'Estat. Ribas diu que sempre es quedarà amb la política.

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: