ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

'Otredades', un documental amb veus sobre la realitat del lesbianisme

www.andorradifusio.ad

Fer visible i guanyar normalitat. La catalana Alba Cros, guanyadora d'un Gaudí, i l'andorrana Nora Haddad preparen un documental sobre el lesbianisme com a opció de vida. Titulat 'Otredades', compta amb testimonis íntims sobre temes que preocupen el col·lectiu, com el silenci o l'engany que han arrossegat moltes dones, en alguns casos, fins a la vellesa.

Les veus que recull el documental 'Otredades' ('Alteritats') clamen per una altra opció de viure i estimar com és el lesbianisme, lluny d'estereotips creats en una societat basada en l'heterosexualitat. Moltes han mentit fins i tot a la família, quan se'ls ha preguntat per la parella, i s'han creat un fals món per sobreviure moralment. De la mateixa manera que una de les directores del documental, l'andorrana Nora Haddad, que es va fer moltes preguntes en un moment de la seva vida, ara vol que aquest treball sigui un recurs per a les que vindran.

"És com anar a investigar una mica de quina manera ens hem quedat al marge i des del marge ens hem reconstruït", explica la directora, Nora Haddad, qui creu que "des del marge no és un fracàs, sinó un èxit", i que "tenim la intenció de demostrar que hi ha altres opcions, que cap no està per sobre de l'altra".

I és que pel fet de ser dona i lesbiana, ens diu, es fa doblement difícil normalitzar la situació. Només cal fer una ullada al cinema.

Moltes de les persones que apareixeran al documental s'hi han sumat a partir d'associacions i d'una crida a les xarxes. Hi ha dones de totes les generacions, fins i tot aquelles que ho han patit fins a la vellesa.

Properament, l'equip, que també compta amb la catalana Alba Cros, serà a Andorra, on es fa part del documental. 'Otredades' compta amb una subvenció del ministeri de Cultura. Ull Nu, D'A o Alternativa són algunes de les cites on es voldria presentar el documental, de la mateixa manera que a Berlín o Amsterdam.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí
Imatges cedides: Nora Haddad

Comparteix:

3.238.96.184