ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La pacient operada de la cama equivocada es querellarà contra el traumatòleg per danys, lesions i falsedat documental

www.andorradifusio.ad

La pacient que va ser intervinguda de la cama equivocada presentarà la setmana vinent la querella criminal contra el traumatòleg que la va tractar per danys, lesions i falsedat documental. El SAAS ha portat a la fiscalia la resolució de l'informe del cas, que aportaria proves de la falsificació de la signatura de la dona, segons han explicat fonts properes.

La representació lletrada de la dona operada en la cama equivocada ultima la querella amb la informació recollida a l'informe sobre el cas que el SAAS ha portat a la Fiscalia.

Un informe, que segons han informat fonts de la parapública, és desfavorable al traumatòleg, que des de fa uns dies ja no té cap relació laboral amb l'hospital en presentar la seva renúncia com a especialista per compte propi. Han afegit que no s'aplicarà cap sanció al facultatiu perquè el cas ha prescrit en l'àmbit administratiu, que no en el penal.

Des de la defensa de la dona operada s'ha explicat que l'informe aporta tres proves pericials que demostrarien que l'especialista va falsificar la signatura de l'afectada. A més asseguren que hi hauria contradiccions sobre el moment en què es va signar el consentiment.

Les mateixes fonts han assenyalat que els diversos testimonis han explicat que el quiròfan estava preparat per operar la cama correcta, és a dir, l'esquerra i que hauria estat el traumatòleg qui hauria decidit intervenir finalment l'extremitat dreta.

La defensa de la pacient encara ha de decidir si presenta una acció criminal contra l'anestesista present a l'operació, l'única que hauria corroborat la versió del traumatòleg. La demanda podria ser per encobriment o coparticipació.

Informa A.Alamán/S.Cano

Comparteix:

34.231.21.83