ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Molts padrins surten per primer cop al carrer després de més d'un mes a casa

www.andorradifusio.ad

Per a molts padrins el d'aquest dijous ha estat el primer dia al carrer després de més d'un mes tancats a casa. Com a col·lectiu de risc han tingut reservat d'onze a dues per estirar les cames. Els comuns han condicionat el mobiliari urbà per evitar contagis.

Després de les passejades i les corredisses dels ciutadans els comuns es preparaven per a l'hora dels padrins, entre les 11 i les 14 hores. Abans s'han desinfectat els bancs per poder donar descans a la gent gran.

A Sant julià de Lòria també s'ha aprofitat per repartir mascaretes. Entre el comú i 40 voluntaris n'han fet gairebé 5.000 aquests dies i 45 per a nens petits. "Hi ha aquest punt de consciència després d'un mes confinats. Agraïm poder sortir a partir d'avui una mica, però tot i així, si se'ns demana un mínim, com respectar les distàncies o portar la mascareta, no ens costa res fer-ho", considera la cònsol menor, Mireia Codina.

Gairebé tothom al carrer anava amb mascareta. Per a molts padrins el d'aquest dijous ha estat el primer dia al carrer un mes després. N'hi havia que feien voltes al terrat.

La gent gran és un col·lectiu de risc però per ells és molt important caminar pel carrer per mantenir les capacitats físiques i mentals.

Les persones vulnerables i més grans de 70 anys podran seguir sortint entre les onze i les dues. És important reservar aquesta franja horària només per als padrins i els seus acompanyants.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.207.254.88