ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Pallarés defensa que el model de les noves tarifes dels centres sociosanitaris és "molt més solidari"

www.andorradifusio.ad

Les tarifes dels nous residents dels centres sociosanitaris són més solidàries que l'anterior sistema i, en tot cas, tardaran 4 anys a implementar-se. Ho ha assegurat Judith Pallarés, ministra Afers Socials, Joventut i Igualtat, en una entrevista a "Els matins de la Nacional".

Segons Pallarés, un dels avantatges de les noves tarifes per als residents dels centres sociosanitaris és que permetran que els que més tinguin aportin més. En aquest sentit, insisteix que "no s'han incrementat", sinó que "hi ha un millor repartiment de costos". Argumenta que precisament per això "no és un cafè per a tothom" i ressalta que "cal entendre que la corresponsabilitat és bàsica".

Considera que això fa que els nous preus siguin més justos i ha recordat que s'aplicaran als nous residents, en cap cas als que ja usen aquests serveis.

"És molt més solidari que l'anterior perquè en el cas d'aquelles persones que tenen la capacitat d'aportar més, el Govern no hi haurà d'aportar tant i podrà destinar els recursos a aquells que de debò no poden. Que estigui tothom tranquil perquè (el canvi) trigarà fins a quatre anys a tenir una implementació real".

Pallarés també ha afirmat que l'acolliment que es doni als refugiats ucraïnesos dependrà dels habitatges de què es pugui disposar. Per tant, aviat s'haurà de posar un límit als que poden venir.

"Segurament l'habitatge serà un factor que ens limitarà. Tenim molts missatges de persones que volen acollir refugiats. Estem fent l'anàlisi de les necessitats per organitzar l'acollida, que ens dirà fins a on podem arribar. Amb una xarxa de població serà més fàcil que sense".

En l'entrevista, la ministra, que ocupava la cartera de Funció Pública a l'inici de la legislatura, ha destacat que un dels canvis positius és haver pogut "traslladar (a Afers Socials, Joventut i Igualtat) la necessitat de simplificar els tràmits i millorar l'atenció als usuaris".

Entrevista completa a la ministra Judith Pallarés a RNA:

Informa: Pere Moliné - Redacció

Comparteix: