ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Papa Francesc atorga al santuari de Meritxell la distinció de basílica menor

www.andorradifusio.ad

El santuari de Meritxell ha rebut el títol de basílica menor per part del Papa Francesc. Una distinció aconseguida després de la demanda del bisbat d´Urgell presentada fa mesos, coincidint amb el centenari de la declaració de la Mare de Déu de Meritxell Patrona Principal de les Valls d´Andorra. El santuari serà la tercera basílica menor del bisbat.

El fet de rebre la distinció de basílica menor no suposa grans canvis estructurals al Santuari de Meritxell. Dóna el dret a utilitzar una iconografia i un vestuari específic.

La Santa Seu concedeix el títol de basíliques menors a edificis que destaquen per la seva activitat litúrgica i pastoral. També hi tenen a veure elements hitòrics i culturals.

Actualment es compta que hi ha unes 1.700 basíliques menors al món, entre les quals destaca per l'afluència de públic el santuari de Lurdes al Pirineu, que rep entre 5 i 6 milions de visitants l´any.

A més, el títol de basílica menor atorga un lligam més directe amb la Santa Seu, la qual cosa implica respectar amb precisió les directrius del Papa.

El santuari de Meritxell serà la tercera basílica menor del bisbat d'Urgell, amb Santa Maria, de la Seu d´Urgell, i la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors, de Tremp.

Informa: Víctor Reolid   Imatge: Xavi Fajardo

Comparteix: