ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El parlament europeu aprova l'informe de López Aguilar sobre l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

El Parlament Europeu ha aprovat per àmplia majoria l'informe del parlamentari Juan Fernando López Aguilar amb recomanacions per a l'acord d'Associació amb la Unió Europea, que Andorra negocia amb Mónaco i San Marino. Aguilar ha insistit a reconèixer les peculiaritats dels països i que caldrà excepcions temporals en els compromisos. L'acord marc es podria enllestir al juny i hi hauria dos anys per desenvolupar-lo.

Amb 540 vots a favor, 73 en contra i 34 abstencions l'eurocambra ha donat llum verd a l'informe de López Aguilar.

El ponent permanent insisteix en la necessitat de respectar el tamany i especificitats de països petits com Andorra i poder establir excepcions revisables en aspectes del cabal comunitari que cal assumir.

En el debat sobre l'informe, el comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimic, instava a tenir enllestit un acord marc amb la Comissió Europea al juny i deixar dos anys de termini per desenvolupar la incorporació del cabal comunitari.

Indicava que malgrat l'atenció a les especificitats, el cabal és unitari i inclou les quatre llibertats: circulació de mercaderies, serveis, persones i capital.

L'eurocambra ha de validar l'acord un cop tancat. A Andorra la proposta del Govern és fer-ho per referèndum.

Informa: David Domingo

Comparteix:

3.230.154.129